ingrediënten
½ romanesco (groene bloemkool)
½ stronk broccoli
1 prei
1 ui
1 groentebouillonblokje
1 eetlepel olijfolie
zout
peper
bereiding
Maak de ui en de prei schoon. Snipper de ui. Snijd van de prei het witte deel en alleen het zachte groene deel ragfijn.
Snijd de koolsoorten in kleine roosjes en spoel de kolen schoon onder de koude kraan.
Verwarm in een pan de olie en fruit de ui met de prei 5 minuten op laag vuur.
Voeg de kolen toe en het bouillonblokje. Schenk er zo veel water bij dat de groenten onder water staan.
Breng het water aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep 25 minuten zachtjes koken.
Pureer de groenten met een deel van de bouillon tot een gladde soep met een dikte die je lekker vindt.
Breng op smaak met zout en peper en serveer de soep goed warm.
extra tip
Verwarm de grill van de oven voor. Verdeel de soep over de kommen die in de oven kunnen.
Strooi over de soep een ruime hoeveelheid geraspte Gruyère kaas. Zet de kommen onder de grill en laat de kaas 3 minuten smelten.
Pas op de kaas en de kommen zijn heet.